„Пътна полиция“ – Стара Загора подкрепи кампанията „Празнувай отговорно“

Във връзка с предстоящите Гергьовденски празници, Студентският съвет и ръководството на Тракийски университет – Стара Загора, съвместно със сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, се включват в провеждането на превантивна кампанията за пътна безопасност „Празнувай отговорно“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя е насочена към повишаване на вниманието на младите хора за безопасно движение по пътищата и предотвратяване на тежки транспортни произшествия по време на празничните дни.

Кампанията е инициирана първоначално от Студентския съвет на Университета по хранителни технологии, Пловдив, и се провежда успешно вече няколко поредни години с подкрепата на „Пътна полиция“ – Пловдив.

Желанието на младите хора е тази инициатива да стане национална и да помогне за намаляване на жертвите на пътя и пътния травматизъм, чрез отговорно шофиране.

На 4 май 2017 година от 10:30 часа в Заседателна зала „Проф. д-р Димитър Димов“, Студентски град, Тракийски университет – Стара Загора ще се проведе кратка пресконференция, по време на която ще бъдат представени дейностите и целите на кампанията.


image0 (9K)