Пътно-транспортни произшествия през уикенда

За пътно-транспортни произшествия през уикенда, отбелязани в бюлетина на полицията, ви съобщава ЗАРАТА

На 23.10.2021г., около 02:30 ч., по полски път в северния край на с. Енина, е настъпил пътен инцидент. По първоначална информация, нерегистриран по надлежния ред мотоциклет, „Кавазаки“, управляван от неправоспособен 20-годишен водач, е самокатастрофирал. Возещото се на мотоциклета 16-годишно момиче е получило фрактури на крак, настанена е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 23.10.2021 г. около 20:30 ч. в с.Дунавци, общ.Казанлък, е настъпил пътен инцидент. По първоначална информация л.а.“БМВ“, управляван от 22-годишен мъж се е блъснал в стълб. От удара водачът е получил комоцио и е настанен за наблюдение в болнично заведение, без опасност за живота. Возещия се в колата 22-годишен мъж, е получил разкъсно-контузна рана в областта на долната челюст, обслужен е амбулаторно и е освободен без опасност за живота. Тест с дрегер на водача отчел резултат под 1 промил. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, б.“а“ от НК.

На 23.10.2021 г. около 15:50 ч., в гр. Стара Загора, в близост до обръщалото за тролейбуси, на кръстовището с ул. „Загорка“, е настъпил пътен инцидент между л.а.“Форд“, управляван от 71-годишен мъж и л.а.“Пежо“, управляван от 47-годишна жена. По първоначална информация от удара са нанесени щети и по двете коли. Пострадала е водачката на Пежото, която е обслужена амбулаторно и освободена, без опасност за живота, с разкъсване на връзка на подбедрица и натъртване. Водачите са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. В сектор „Пътна полиция“ е съставен акт за установяване на административно нарушение.

На 24.10.2021 г., около 06.00 ч., по АМ „Тракия“, в посока Бургас-София, на км. 209+360 е настъпил пътен инцидент. По първоначална информация т.а. „Ивеко“ с прикачено полуремарке, управляван от 27-годишен мъж, напуснал пътното платно и се установил северно от платното за движение, като се обърнал на дясната си страна. Причинени са имуществени вреди на влекача, на полуремаркето и на 40 м оградна мрежа с 12 бетонни колове за мрежа. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство – отчетен е нулев резултат. В сектор „Пътна полиция“ е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, б. „а“ от НК.


image0 (9K)