Разказ от автобуса София-Стара Загора: Гонка и размахване на пистолет по АМ „Тракия“

В рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА получихме описано поредно „приключение“ на АМ „Тракия“. Наша съгражданка се е прибирала вчера от София и е пътувала с автобус на фирма „Юнион Ивкони“. Агресията на българина и размахване на огнестрелно оръжие вече е редовна действителност по родните пътища.

Ето и разказът на старозагорката:

Взех си билет за София-Стара Загора на 31 август. Автобусът на Юнион Ивкони трябваше да тръгне по разписание в 15,30 ч., но той закъсня… не много. До Стара Загора спирка не беше обявена, но край Пазарджик спряхме на отбивка със заведения за хранене. Явно шофьорът имаше уговорка с няколко човека да ги остави там. Никой друг не слезе, но аз бях седнала от страната, от която се развиха действията, за които искам да разкажа.

Нашият шофьор спря автобуса точно пред две паркирали БМВ-та със смолянска регистрация, спрели перпендикулярно срещу заведението. С една дума, рейсът им запуши пътя, за да излязат, а те бяха готови да тръгнат. Когато пътниците си вадеха багажа пак от тази страна, мъжете в леките коли вече псуваха здраво и подаваха мръсна газ, като колите изнервено подскачаха на задна. Една пътничка дори удари багажниците им с ръка няколко пъти, за да спрат.

Шофьорът на автобуса тръгна да се качва към мястото си и в този момент седналия в едното БМВ водач беше извадил пистолет, държеше го в дясната си ръка и го размахваше заплашително към нашия шофьор.

Ние тръгнахме, а след като им отпушихме пътя, след нас потеглиха и БМВ-тата. Екшънът продължи и по пътя. Неприятни ситуации на изпреварвания и открито заяждане.

Ами ако нервите им не бяха издържали? Вина първо има шофьорът на Юнион Ивкони, че не спря, както трябва. Но трябваше ли с оръжие и агресия да му покажат грешката?


image0 (9K)