Разпознавате ли този млад мъж? А облечен като султан?

Екин Коч в ролята на Ахмед I в сериала Великолепният век: Кьосем изиграва блестящо персонажа на забележителен османски падишах.

През 1603 г. Ахмед сяда на престола след смъртта на баща си. След Султан Сюлейман, Ахмед I е най-сериозно ангажираният с делата на Османската империя държавник. Едва на 27 години той умира от тиф. Но за тези 27 години успява да направи толкова забележими неща, че се превръща във важна и обичана историческа личност.

[ad id=“236993″]

Екин Коч е роден на 21 юни 1992 година в средиземноморския град Алания в семейство на родители с кариера, която принуждава всички членове на семейството постоянно да се местят. Екин се установява едва, когато отива да учи в Истанбул. Първоначално записва социология и бизнес администрация, въпреки че е изкушен от театъра. Наскоро започва да посещава школата на известен актьор, като само 7 месеца по-късно дебютира и то в главна роля. Успехът в новото поприще не го спира да се дипломира, но предопределя съдбата му. Запознанството и работат му с известната и у нас Неслихан Атагюл го прави много по-уверен, а след това му дават ключовата роля във Великолепният век:Кьосем.

[ad id=“225664″]

erkin_kochЕкин Коч е влюбен и щастлив, но ревниво пази в тайна личния си живот. За кратко не снима, докато завърши образованието си, а след нашумелия сериал и ролята на Ахмед I, започва в международна продукция с големи звезди. Филмът е показан на престижния фестивал Сънданс, където валят предложения и отвъд Океана.


image0 (9K)