„Рапортувала“ ли е Корнелия Нинова през август на Москва, че БСП ще подкрепи ген. Радев?

Ген. Леонид Решетников заяви, че през август е бил информиран от лидера на БСП Корнелия Нинова, че ще бъде подкрепена кандидатурата на ген. Радев, пише Vesti.bg
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече твърденията, че за кандидатурата на ген. Румен Радев е разговаряно с Москва или с Вашингтон, и категорично заяви, че номинацията е единствено на БСП. Нейните думи обаче се разминаха с тези на директора на Руския институт по стратегически изследвания ген. Леонид Решетников.
В ефира на руската телевизия „Цариград ТВ“ Решетников разказа, че през август Корнелия Нинова го е информирала за номинацията на ген. Радев.
Кадри от въпросното интервю в предаването „Руский ответ“ бяха показани в „Господари на ефира“ по NOVA.

От парламентарната трибуна председателят на ДОСТ Лютви Местан поиска отговор от Левицата за разговора между Нинова и ген. Леонид Решетников.
От своя страна лидерът на БСП заяви, че няма да коментира „изказвания, слухове или внушения, на какъвто и да е генерал нито от Изток, нито от Запад“.
А ето какво казва Леонид Решетников:
Той твърди, че през август се наложило да разговаря с лидера на Социалистическата партия в България и тогава тя му съобщила, че ще издигнат кандидатурата на ген. Румен Радев.
Припомняме, че ген. Радев официално беше номиниран след тайно гласуване в партията на 17 август. Но още в началото на месеца БСП заговори за него като възможен кандидат.
В интервюто руският генерал допълва още, че в България е дошло време за смяна на елита.
Ако в действителност Леонид Решетников не казва истината, както твърди Корнелия Нинова, това интервю би било доказателство за руска пропаганда спрямо стараната ни.
Кой е ген. Решетников?
Леонид Решетников е бивш дългогодишен служител в Службата за външно разузнаване на Русия с направление България. Назначен е за директор на Руския институт по стратегически изследвания с указ на президента Владимир Путин през 2009 г. Говори сръбски и български. Женен, с две дъщери.

 


image0 (9K)