Реал (Мадрид) спечели Суперкупата на Европа

Реал (Мадрид) спечели Суперкупата на Европа. „Белия балет“ се наложи над Манчестър Юнайтед с 2:1 в среща, която се игра на стадион „Филип II Македонски“ в Скопие.

Реал владееше значително по-дълго топката от съперниците си, но реално в мача липсваха много голови положения и силите изглеждаха изравнени. Футболистите на Зинедин Зидан обаче се възползваха от своите шансове и спечелиха Суперкупата, след като първото попадение падна още в 24-ата минута. Тогава Дани Карвахал намери Каземиро зад защитата на англичаните и халфът на испанците преодоля с лекота Давид де Хеа за 1:0. При такъв резултат завърши и първото полувреме на срещата.

[ad id=“218001″]

Вторият гол падна в 52-ата минута, когато Иско направи двойно подаване с Гарет Бейл, влезе на скорост в наказателното поле на Юнайтед и преодоля Де Хеа.

Носителите на трофея от Лига Европа пък върнаха единия гол в 62-ата минута, когато Ромело Лукаку се възползва от спасяване на Кейлор Навас след шут на Неманя Матич и добави топката в мрежата на испанците за 1:2.

[ad id=“218001″]

Реал (Мадрид) удържа финалните опити на Юнайтед за гол и спечели Суперкупата, въпреки че игра без Кристиано Роналдо почти през целия мач. Португалската мегазвезда се появи на терена в 83-ата минута на мястото на Карим Бензема.

 

РЕАЛ (МАДРИД) – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1
1:0 Каземиро (24)
2:0 Иско (52)
2:1 Ромелу Лукаку (62)


image0 (9K)