Родените на 23 число – нетрадиционни, със слаби задръжки

Това е рождената дата на енергичен, атрактивен и интелигентен човек с мла­деж­ки и новаторски дух, отличаващ се със спонтанност, отзивчивост, романтизъм и бо­га­то въображение. Характерно е неговото желание да изглежда различно и нетра­ди­ци­он­но, но това в повечето случаи е предизвикателство и поза, отколкото начин на мис­лене. Трудно понася самотата, ограниченията и изолираността. Това е контактна и со­циално ангажирана личност, която не обича прекалените обвързаности и обикновено счита само себе си за права. Нуждае се от водач, идеал и база за сравнение, слу­же­щи за стимул на личното й Его.

В сферата на чувствата тази личност е любвеобилен, предан и разбиращ парт­ньор, като не крие своите чувства, но не търпи да ограничават личното й прост­ран­ство.

Числото 23 е число на успеха и често е показател за издигане в кариерата и в обществото, за защита и протекция от своя ангел-хранител и/или от високопоставени лица. Роденият на тази дата е силна, съобразителна, разумна, жизнена и амбициозна личност с отворен и ведър характер. Обича новостите и не се страхува да рискува, като може би и заради това хората го ценят, особено представителите на противопо-ложния пол.

Представителят на тази рождена дата е наблюдателен и отдава преимуществено значение на своите външни възприятия и впечатления. Той е съобразителен, неза­ви­сим и далновиден новатор, надарен с организаторски способности. Обича да се по­каз­ва или да изглежда идеалист, но е повече материалист, здраво стъпил на земята. Усърден и старателен е, като по-добре изявява качествата си при работа в екип. Ус­пех може да постигне навсякъде, благодарение на своите разностранни заложби.

Роденият на този ден притежава независим, горд, практичен характер, обича да се налага и умее да контролира чувствата си. Отличава се с естественост, трезва ми­съл, щедрост, общителност, убедително красноречие, състрадателност и мило­сър­дие. Умее да общува с хората, но възприема и тълкува нещата твърде субективно, пре­­чупени през собствените разбирания и убеждения.

В делови и професионален план този човек е добър професионалист в работата си, винаги е добре информиран и се стреми към нови постижения. Често проявява афи­нитет към изучаване на чужди езици, към работа с деца и/или към упражняване на социални/благотворителни дейности и професии. Много добра реализация би имал и като писател, учител, хореограф, учен, изследовател, артист /сценични изкуства/ и др.

Негативни страни: Липса на задръжки и склонност към необмислени/ безотговорни действия. Податливост на внушения, инат, екстравагантност, снобизъм. Стремеж към до­миниране и към подтискане на по-слабите, за сметка на силните, на които се въз­хищава и бързо се подчинява.

В здравословен аспект са възможни проблеми, свързани с болки в ставите, артроза, главоболие/мигрена, задържане на вода в организма.

Родени на този ден: Ярослав Вешин (1860 г.) – бълг. художник; Джоан Колинс (1933 г.) – амер. писателка и актриса; Емилия Радева – бълг. актриса; Марияна Аламанчева – бълг. актриса

Щастливи числа и дати /за работа, срещи, хазарт и др./: 5, 6, 14, 15, 23, 24

Привличане с хора с рождени числа от всички месеци: 5, 6, 14, 15, 23, 24

Съвместимост /партньори, брак/: Водолей и Везни

http://horoskop-astrom.com


image0 (9K)