Росен Колев Петров: Стара Загора да бъде пионер в създаването на точки за зареждане на електромобили в жилищните квартали

Росен Колев Петров е кандидат за общински съветник на „Движение Нашият град“

Той е роден на 06.12.1965 г. в Стара Загора. Образование: Магистър, Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност – Технология и управление на транспорта. Сфера на дейност: Частна автошкола „Росен Петров“. Земеделие. Семейно положение: Женен, с едно дете.

– Г-н Петров, ако бъдете избран за общински съветник кои са проблемите, които ще поставите за решаване и за чието решаване ще работите?
– Във всички случаи ще са свързани с пътната обстановка в Стара Загора и оптимизирането й. Например, не виждам адекватна грижа от страна на Общината за видимостта на всички знаци. Веднага ще посоча рисков момент, свързан със знак на ул. „Капитан Петко Войвода“ към надлеза на жп-линията. Вероятно само аз знам, че там има знак, заради работата си като инструктор, защото е невъзможно той да бъде видян. Всъщност, ако взема да посочвам, разговорът ще бъде дълъг:). Не е нужно да се премахват дървета, а само редовно да се подрязват пречещите клони и храсти – въпрос на сигурност е. Друг проблем е пътната маркировка, която на места е толкова абсурдна, че дори да искам, няма как да обясня на курсистите каква е логиката. Знам, че това е работа на КАТ, но ако съм общински съветник, ще изпращам предложения до КАТ за подобряване на маркировката в град Стара Загора и общината колкото и докогато е нужно, за да бъде извършена такава. Важно е – правилната маркировка спасява животи и учи водачите, че има смисъл да я спазват.
– Имате ли идея, за реализацията на която бихте търсили съмишленици, подкрепа на обществеността, мнения на експерти?
– Да. Смятам, че ще е чудесно, ако Стара Загора бъде пионер в създаването на точки за зареждане на електромобили направо в жилищните квартали – около паркинги, на пустеещи общински площи. С оглед бъдещето, това трябва да започне да се прави днес, още в този мандат.


image0 (9K)