Руслан луд по Алекс Сърчаджиева?

Руслан и Алекс, още докато беше жива Пепа Николова, бяха гаджета, а голямата Пепа е споделяла в тесен кръг, че Руслан би бил страхотен съпруг за Александра. Това беше голямата й мечта за дъщеря й, разкриват близки на рано отишлата си актриса.

Въпреки раздялата си Сърчаджиева и Мъйнов са запазили повече от добри отношения. След като Александра овдовя, за никого не беше тайна, че има спешна нужда от допълнителна работа – тя бе останала без пукната пара заради лечението и погребението на мъжа й. Мъйнов подхвърлил това на своя шеф – Нейков, който пък веднага видял в лицето на симпатичната актриса новата водеща на своето предаване.

Любо Нейков се е заел с благородната задача да спаси от фалит колежката си Александра Сърчаджиева. Популярната актриса напоследък разчита предимно на символична държавна заплата от Сатиричния театър, което определено я притеснява. Едрият продуцент обаче й е съдействал за роля в новия сезон на сериала „Откраднат живот”. Той й предложил и участие в нов тв проект, по който все още се работи. С хонорарите овдовялата звезда ще може да закърпи дупката в личния си бюджет.

Разговорите за обща работа между Любо Нейков и Александра Сърчаджиева започнали още преди близо година, когато двамата репетираха в един и същи спектакъл, който така и не е видял бял свят до момента, твърдят запознати. По онова време Алекс все още беше лице на Нова телевизия, но колегата й се обадил с предложение на води предаване в бТв. Екипът му разработвал идея за шоу от типа на „Минута е много”, въпросите в което да са фокусирани върху екологията. Самият Любо преди няколко месеца публично обяви плановете си за новото предаване.

Според слуховете мястото на водещ е било предложено на Александра Сърчаджиева по идея на Руслан Мъйнов, който е нейно бивше гадже от годините преди съдбоносната й връзка с Иван Ласкин. Въпреки раздялата си двамата са запазили повече от добри отношения. След като Сърчаджиева овдовя, за никого не беше тайна, че има спешна нужда от допълнителна работа – тя бе останала без пукната стотинка заради лечението и погребението на мъжа си. Мъйнов подхвърлил това на своя шеф – Нейков, който пък веднага видял в лицето на симпатичната актриса новата водеща на своето предаване.

Плановете обаче били спънати от пандемията. Както е известно, заради кризата около коранавируса Би Ти Ви спря вече произведените предавания за пролетния си сезон през 2020-а, а новите проекти директно са били отхвърлени, твърдят запознати. По този начин еко шоуто така и не видяло бял свят, а Алекс Сърчаджиева не успяла да подпише договор с Любо Нейков. Няколко месеца по-късно стана ясно, че я уволняват и от Нова тв, където водеше риалитито „Игри на волята”.

В последните месеци актрисата едва се е справяла с парите, твърдят нейни познати. След уволнението от Нова с абсурдния аргумент, че била пълна и остаряла, тя е имала един-единствен ангажимент извън театъра – малка роля във филм, за която взела символичен хонорар. Но Любо Нейков не се отказал от идеята да й помогне. Според слуховете, е съдействал да й дадат роля в сериала „Откраднат живот”. Режисьорката на проекта Яна Титова пусна снимки от снимачната площадка на новия сезон 11. От тях се вижда, че Алекс влиза в ролята на медицинско лице в продукцията. Това означава, че участието й няма да е епизодично. Образът ще бъде един от централните в новите епизоди, които се снимат вече близо месец, за да са готови за пролетния сезон. Благодарение на хонорарите от медицинската драма тя най-после ще може да закърпи бюджета и спокойно да покрива разходите по отглеждането на дъщеря си София, която наскоро стана на 10 години, писа „Уикенд“.

Все още не е забравен и проектът за еко шоуто, чието лице трябваше да бъде Сърчаджиева. Само че се търси телевизия, готова да го купи. Пред „Уикенд” експерти коментираха, че най-голямата сила на актрисата е именно като водеща, а Любо Нейков е достатъчно добър в работата си, за да знае това. Алекс за пореден път доказа качествата си като лице на новогодишната програма на БНТ в компанията на своя приятел Руслан. Това стана най-гледаното шоу в празничната нощ, а самият Нейков участва в него като актьор. Този успех окончателно го убедил, че има още хляб в Алекс и уволнението й е било голяма грешка от страна на продуцентите на „Игри на волята”.

 


image0 (9K)