Садистът, брутално изтезавал куче в Мъглиж – на свобода срещу 250 лева

Пускат под гаранция срещу 250 лева садиста Ангелин, който беше заснет как измъчва куче в чакъл. Срещу 32-годишния мъж вече е повдигнато обвинение за проявена жестокост към животно. Младият ром, подвизаващ се в социалните мрежи под името Angel Yliqanovf, живее в една от махалите в Мъглиж.

Той е признал вината си и оправдал постъпката си с това, че кучето го е ухапало. Ветеринарно-медицинска експертиза ще покаже дали същото животно е иззетото и предадено на природозащитниците.

Тъй като то е добре, ако вината на мъжа бъде доказана в съда, присъдата му ще е по-лека – лишаване от свобода до 2 години или пробация, но при всички случаи придружена и с обществено порицание.

Ангелин напусна ареста на полицията този следобед, предаде бТВ. По закон той има между 3 и 15 дни, за да внесе гаранцията. Не го ли стори, мярката му ще бъде променена с решение на съда, вероятно отново със „задържане под стража”.

Жестоките кадри вече са премахнати от социалните мрежи. Сред други подвизи на младежа са опити за „обяздване“ на крава. В интернет вече върви и петиция за строги мерки и ефективна присъда по отношение на Ангелин, а подкрепилите документа са над 6000 души.

Садист брутално измъчва куче край Стара Загора, арестуваха го

 


image0 (9K)