Седмокласник от Стара Загора с коронавирус – паралелката под карантина

Седмокласник от Средно училище „Васил Левски“ в Стара Загора е с положителен тест за коронавирус. Съучениците му са под карантина от днес и ще учат в електронна среда

23-ма са настанените с Covid-19 в Университетска болница в Стара Загора. Сред тях е и един ученик, на който се прилага лечение с кислородна маска и се очаква скоро да бъде изписан. Новорегистрираните през последното денонощие са 19, съобщи в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

Директорът на университетската болница в Стара Загора професор Йовчо Йовчев обясни:

„Вчера през деня колегите са хоспитализирали още шест болни, в клиниката по анестезиология и реанимация е имало четирима болни, един починал. Починалият пациент е бил интубиран повече от 20 дни. Притеснителното е, че част от корантинираните, които са били контактни, но не са изследвани, започват да развиват усложнения на белия дроб, с температура, кашлица, отпадналост, в повечето случаи с едностранна или двустранна пневмония“ – казва Йовчев.

От началото на пандемията в област Стара Загора живота си са загубили заради коронавируса 30 души.

Още една паралелка в Старозагорска област е поставена под карантина след като седмокласник от средно училище „Васил Левски“ е дал положителен тест за Covid-19.

Ученикът се чувства добре, но заедно със съучениците си ще премине на обучение в електронна среда, информира директорът на регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова: „Миналата седмица в пет учебни заведения имахме такива проблеми“.

Вече се връщат обаче в час първите карантинирани паралелки от езикова гимназия „Ромен Ролан“.

 

 

 


image0 (9K)