Сигнал за опасни места в Новия парк на Стара Загора

Старозагорката Емилия Зайчева, майка на момченце на 1г. и 8 месеца, подаде сигнал до ЗАРАТА за опасни места в новия парк на Стара Загора „Артилерийски“.

Ето какво сподели тя в своя разказ:

Първо искам да отбележа, че оценявам какво се направи за града ни в последните години, уважавам усилията да се подобри облика на Стара Загора. Започвам с това, за да не се превръщаме само в мрънкащи хора, недоволни от всичко и от всички. Но… Като граждани сме длъжни да сигнализираме, когато забележим нередности и повредени обществени съоръжения.

Като майка на малко дете естествено е в последните почти 2 години непрекъснато да съм в паркове и детски площадки. Изключително щастлива бях от откриването на парка на мястото на бившите казарми, защото живея близо до него. Южната му част е по-спокойна и по-сенчеста, затова водех малкия предимно там. През последните месеци обаче спрях да го правя, защото още напролет забелязах дупките по фундамента с шадраванчетата, който снимах и изпратих кадрите в ЗАРАТА. Ясно се вижда с каква големина е непокритата дупка. В нея влиза не само крачето на малко дете. По-големите карат колелета, ролери, дупката е опасна и за възрастен човек. Другата е покрита с циментова плоча, което не мисля, че е решение. Повече от 6 месеца стои в този вид. Виждате и липсващите решетки на отводнителните канали отстрани. За какво говорим? Повече от ясно е, че някои неща са направени от недобросъвестни граждани, но нали има общинска охрана на парка, има табели за видеонаблюдение. За да съхраним това, което е създадено, обществото има основна грижа, но не може обикновеният човек да се справи с всичко. Ние можем да пазим, докато ползваме придобивките, но не можем да се борим с тези, които крадат нощем решетките, например, или разбиват плочите.

Паркът е хубав и когато израснат дърветата ще стане още по-приятен за отмора, но аз като майка искам да е И безопасен! – заключи Емилия Зайчева.


image0 (9K)