Сидеров изхвърча бесен от заседанието на Коалиционния съвет

Лидерът на Атака и председател на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров току-що напусна Министерски съвет, където в последните пет часа се провежда заседание на Коалиционния съвет на управляващите партии, съобщава „Флагман“.

„Всичко е наред, нищо не искам. Нищо няма да ви кажа, защото съм един прост народен представител“, каза Волен Сидеров пред журналисти.

После лидерът на „Атака“ премисли и все пак реши да говори пред репортерите.

„Всичко е наред, всичко изчистихме, няма проблеми в Обединени патриоти!“, заяви той.

Сидеров бе съпроводен от Десислав Чуколов, който заедно с него напусна сградата на МС.

„Кой ще е вицепремиер, ще реши премиерът“, отсече лидерът на „Атака“.

„Разбира се, че оставаме!“, отвърна Сидеров на въпроса дали патриотите ще останат във властта и се обърна към журналистите: „Ще ме изпращате ли?“

Волен Сидеров беше видимо ядосан, защото пресече жълтите павета буквално пред преминаващите автомобили, с което спря движението пред Министерски съвет.

Сидеров бил бесен, защото на коалиционния съвет Валери Симеонов предложил своята началничка на кабинет Мариана Николова за вицепремиер – именно нейното име обикаля медийното пространство от снощи.

Лидерът на „Атака“ пристигна в Министерския съвет между 8 и 9 часа за заседанието на голямата коалиция с участието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

След това Волен Сидеров остана на разговор с Валери Симеонов в неговия вицепремиерски кабинет, а по обед в МС се завърна Красимир Каракачанов и се състоя заседание на малката коалиция.

В него, освен лидерите, участваха зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев, другият зам на Симеонов – Валентин Касабов, Християн Митев, както и Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов от ВМРО.

Те трябваше да изгладят напрежението помежду си в „Обединени патриоти“ след подадената оставка от Симеонов и поисканата на Каракачанов от страна на Сидеров. И едва след това да решат кой ще бъде вицепремиер от името на коалицията ОП на мястото на Симеонов.

Срещата на лидерите на партиите от ОП Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов започна сутринта на „Дондуков“ 1. Идеята била те да изчистят разногласията си. Според информация в медиите премиерът Борисов дори заключил в кабинета си Сидеров и Симеонов, за да се разберат помежду си.


image0 (9K)