Три момчета загинаха в жестока катастрофа в Гърция. Едното е българче

Градът Кипарис в Месиния, Пелопонес в Гърция, потъна в скръб за три 15-годишни момчета, загубили живота си в жестока катастрофа, след като едно от тях тайно взело колата на баща си.

Трите момчета напускат училище час след началото на занятията и тръгват с автомобила. Трагедията се случва на магистралата Пиргос – Метонис, пише greekcitytimes.com. От снимките, публикувани в сайта се вижда, че от колата просто нищо не е останало.

Тийнейджърите са много добре известни в общността, защото са играели в местния футболен отбор „Kyparissia Athletic Club“ , а са били и много добри ученици.

15-годишният Енрико Бузани, роден в Албания, тайно взел колата на баща си и заедно с приятелите си тръгва през града.

Двамата му приятели – Никос Трилонас и българчето Христос Мертаи, загубват живота си на място, след като колата се сблъска с минаващ ван, шофиран от 48-годишен румънски гражданин, който е в болница.

Катастрофата, която е станала около 10 часа сутринта, е била толкова ужасяваща, че е нямало никаква надежда за оцеляване на момчетата.

Според съобщенията, непълнолетният шофьор е карал с много висока скорост по пътя към Филиатра.

Целият район на Кипарис е в траур, тъй като трите деца са били известни и обичани в местната общност. Техните семейства са живели в района в продължение на няколко години.


image0 (9K)