СИЛНО! Ето какво правят в памет на Боян Петров! Инициативата тръгва минути след новината за края…

Буквално минути след като стана ясна тъжната новина, че спасителния екип прекратява издирването на алпиниста Боян Петров, във Фейсбук бе създадена нова група: „Да изкачим връхче в памет на Боян“.

[ad id=“225664″]

Хиляди българи са потресени от новината, но остават верни и се прекланят пред силата и смелостта на Боян, който е бил и остава завинаги мощна мотивация за хората с живота и делото си. Вдъхновение за всички ни.

Ето и първия пост на създателите на групата:

„Боян Петров ни даде много, наистина много. Не го познавам лично, но винаги с интерес следя експедициите му. От момента, в който обявиха, че е изчезнал не спирам да мисля за него и да следя актуалните новини, с надеждата, че ще се появи и с усмивка ще разкаже как е преодолял и това препятствие… За съжаление това не се случи.

[ad id=“263680″]
Не искам усилията на този велик човек да отидат на вятъра.
Вярвам, че най-доброто, което можем да направим е да следваме неговия добър пример и да се вдъхновим от неговата изключителна енергия и воля.
Вярвам, че ако има живот след смъртта и той ни гледа отгоре, би се зарадвал да види колко много хора е докоснал и вдъхновил!
Нека надигнем глави от компютрите и телефоните си. Да спрем с коментарите в социалните мрежи и да се насочим към някое връхче, от което да „помахаме“ на Боян и да му покажем и докажем, че всичко, което е направил има смисъл и не е напразно!“

http://BNews.bg


image0 (9K)