Симеонов препоръча на Борисов да си огледа министрите – и там имало такива с имоти

Добре е премиерът Борисов да си огледа внимателно министрите, че и там има такива с имоти. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов за проверката на Прокуратурата за имотите на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, предаде „Фокус“.

Той обърна внимание на имот в София, „Овча Купел“, „Бързарица“ №2 и поясни, че става въпрос за 142 кв. метра за 61 хил. лв. Според него не е правилно да се търси фирмата, защото това, което се установило за „Артекс“, е масова практика в строителството в България.

„Масова практика на укриване на данъци, впоследствие на намаляване на данък сгради към общините. Втори вид данък се укрива. Всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината. Няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показва пред обществото една масова практика на злоупотреби в строителството“, заяви още Симеонов.

„Високо е мнението ми за професионалните качества на Данаил Кирилов, но най-общо казано, няма кой да го замести в правна комисия“, каза още Симеонов.

„Имам много високо мнение за професионалните качества на г-н Кирилов. Започвам да придобивам много лошо мнение за нивото и потенциала, който остава в Народното събрание. То не трябва да бъде подценявано. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този професионален капацитет, какъвто имаше до момента“, заяви още Сименоов. Според него най-общо казано няма кой да замести Кирилов като председател на Правна комисия.


image0 (9K)