Сладникава виртуална „любов“ стои за грандиозния банков обир във Варна?

Нови горещи подробности дойдоха от морската ни столица за крупната банкова измама, която бе засечена във Варна и за която ЗАРАТА писа.

Зад решението на банковата служителка да посегне на парите на клиентите на банката стои фатален мъж измамник от Монтана. Жената постоянно му пращала пари въпреки болните си родители, които имали нужда от грижи.

По-рано днес стана ясно, че вложители в голяма банка са били измамени с близо милион лева. Стана ясно, че 38-годишна банкова служителка е била задържана вчера във Варна заради присвояване на 1 млн. лева от сметки на клиенти. Парите са превеждани в сметка.

1 милион лева е източила от клиенти банкова служителка от Варна

Сигнал за престъплението са подали от самата банка. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор Красимир Конов.

„Служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно. Инициалите й са Н.Г.Й“, добави директорът на ОД на МВР комисар Даниел Пашов.

Служителката в българска банка е задържана за 72 часа.

Според информирани източници и двамата родители на банковата служителка са болни. Самата тя е стара мома и най-вероятно това е станало причината измамник от Монтана да успее да я върти на пръста си цели три години – като двамата общували виртуално, тя никога не била го виждала наяве, посочи Нова телевизия.

Отчаяната за внимание и ласки жена се е оплела в мрежите на измамника, с който се е запознала по интерент и дори никога не била виждала. Жената разполагала само с три негови снимки. Известно е, че той е започнал да мами жената преди 3 години по различни поводи, за които все му трябвали пари.

Една от версиите е, че трябвало да си оправи проблемите с лихвари. Първоначално жената изпратила на мъжа всичките си спестявания, а след това и спестяванията на родителите си. Виртуалният приятел се представял като Мирослав Михайлов, но разследването е установило , че това не е истинското му име. Той карал банковата служителка да адресира колетите на името на Сергей, който уж му бил братовчед. Също така тя и баща ѝ са теглили кредити, за да задоволят финансовите апетити на измамника.

Общата сума на личните средства, изпратени му от измаменото семейство, възлизат около 60 000 лева, сочат източници на БЛИЦ. Жената му ги изпращала в колети чрез куриерска фирма.

След като всичките източници на финансите на семейството били изчерпани, старата мома решила да посегне на парите в сметките на клиентите на банката само и само да запази връзката си с мъжа от Монтана.

Също е известно, че самото семейство е в много тежко положение. Майката на банковата служителка е болна, а баща ѝ е с два ампутирани крака. В момента властите проверяват нейната версия.

Източници: Нова телевизия, БЛИЦ

 


image0 (9K)