Смъртта на Станислав от Старозагорско затвори аквапарка в Приморско

Неправилно спускане по пързалката с главата напред е най-вероятната причина за нещастния случай, при който е загинал 18-годишният Станислав Голев в Аквапарка на Приморско, казаха от атракционното заведение. Днес то е затворено за посетители, след като от Прокуратурата в Бургас назначиха нова травматологична експертиза, която ще бъде готова най-рано утре. До момента няма привлечен обвиняем по случая.

Загиналото момче се казва Станислав Ганев, родом от старозагорското село Кирилово. Бил ученик в гимназията по строителство в Стара Загора. Догодина трябвало да е абитуриент. Управителят Николай Михайлов каза, че на всеки пост има охранител, и че най-вероятно пързалката не е ползвана според указанията, а загиналото момче се е спуснало с главата напред. „За съжаление не съм пряк свидетел на случилото се, доколкото разбрах, е регистрирано неправилно спускане по пързалката от момчето, не знам от кое точно момче. В момента се води следствие, там вече органите ще ще кажат какво за какво става дума. Какво значи неправилно спускане? Имаме си правила за спускане по пързалките, явно младежът не се е спуснал както трябва, спускането се контролира, явно не е спазена инструкцията на служителя“, каза Михайлов.

„Ако е имало човек отгоре на пързалката, който контролира движението, това нямаше да се случи.“ Това заявиха приятели на 18-годишното момче от старозагорското село Кирилово, което вчера загина при сблъсък със свой връстник на екстремната пързалка „Цунами“ в аквапарка в Приморско.

Цяла нощ в полицията в Приморско са се водили разпити. Иззети са и видеозаписи от камерите в аквапарка. Родителите на Станислав – Ружа и Галин Ганеви обаче научили за смъртта на сина си от негови приятели.


image0 (9K)