СОС подарява над 600 знамена на училища и градини в София

СОС подарява над 600 знамена на училища и градини в София

Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет одобри предложението на председателя Георги Георгиев и зам.-кмета Мирослав Боршош да бъде дарено българското знаме на всички училища, детски градини и ясли на територията на Столична община по случай 3-ти март – Деня на Освобождението на България от османско владичество, съобщиха от Столичния общински съвет.

Докладът предвижда да се закупят 625 бр. български знамена, от които 281 бр. за училищата, 288 бр. детските градини и 56 бр. за яслите. Предложението обхваща общинските, държавните и частните училища, детски градини и ясли.

„Това родолюбиво начинание има две цели – да възпитаваме всички заедно децата и младежите на София в любов към родината и националното ни знаме, в непреходните ценности на патриотизма. Втората ни задача е да отбележим по нов начин като градска управа националния ни празник. Нека за Трети март в София се веят повече трибагреници – както на институциите, така и на домовете ни“, сподели Георги Георгиев след заседанието на комисията.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)