Изграждат комплекс за социални дейности и места за спорт и отдих в Мъглиж

Комплекс за социални дейности и терени за спорт и отдих ще бъдат изградени в Мъглиж на мястото на бившето ТВУ „Тодор Самодумов”.

Четири имота частна държавна собственост са прехвърлени с договор на Община Мъглиж. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Стара Загора.

Договорът е подписан днес / 9 септември/ от областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Мъглиж Господин Господинов.
Общата площ на имотите е 50дка и се намират в с. Ягода.

Това са сгради на бившето ТВУ „Тодор Самодумов”. Повечето от тях са строени в периода 1938-1940 г. и са почти разрушени, защото не се стопанисват от години. В бюджета на Община Мъглиж за следващата година ще бъдат предвидени средства за събарянето на част от сградите.

На мястото на бившето ТВУ се предвижда да бъде изграден комплекс за социални дейности и да се обособят терени за спорт и отдих. „Имаме идея на част от парцела да бъдат построени няколко жилища за социално слаби и възрастни семейства с наши средства и с финансова помощ и от тяхна страна”, каза Господин Господинов.

Кметът благодари на инж. Ранов за съдействието за прехвърлянето на имотите, а областният управител изрази увереност, че Община Мъглиж ще бъде добър стопанин и ще реализира успешно проектите върху новопридобитата си собственост.


image0 (9K)