Срещата между Путин и Меркел – първа крачка към отмяна на санкциите?

По-рано през деня председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Андреа Налес определи Русия като важен партньор за Европа

[ad id=“225664″]

Срещата между лидерите на Русия и Германия Владимир Пуитин и Ангела Меркел трябва да стане първата стъпка към отмяна на европейските санкции срещу Русия. Това заяви министър-председателят на федералната провинция Бранденбург Дитмар Войдке, отбелязва руският вестник „Взгляд“, цитиран от „Фокус“.

„Да говорим едни с други винаги е по-добре, отколкото да тряскаме врати и да пишем оскърбителни съобщения в „Туитър“, предава руската телевизия ИноТВ думите на Войдке, които „Взгляд“ цитира.

Войдке отбелязва още, че Русия „трябва да изпълни обещанията си“, но и че ако „Москва действително изпълнява Минските споразумения за прекратяване на украинския конфликт, то Европа трябва да бъде готова да отслаби вредните икономически санкции.“

Министър-председателят на Бранденбург е на мнение, че отношенията между Русия и Германия трябва да станат по-оптимистични, от което преди всичко се нуждаят германските компании в източната част на страната. Съгласно думите му, бизнесът там се опитва да запази контактите с руските си партньори „при тежки условия“.

[ad id=“263680″]

„Би било хубаво, ако те видят светлина в края на тунела“, бе заключението на бранденбургския премиер.

По-рано през деня председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Андреа Налес определи Русия като важен партньор за Европа и призова руския лидер Владимир Путин и канцлера на Германия Ангела Меркел да представят инициатива за укрепване на Световната търговска организация (СТО).


image0 (9K)