Сриването в системата за пръстови отпечатъци в Стара Загора остави болните в мъчително чакане на опашки

Онкоболните, преминали през мъчително лечение, не са престъпници! В рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА  жена описа сблъсъка си със системата за пръстови отпечатъци в Онкоболницата в Стара Загора.

Ето и разказът на болната, който публикуваме без редакторска намеса:

„Днес, докато чаках на опашка в онкото, за да ме изпишат , не стига, че поех 1000 негатива, ами на всичкото отгоре с тези пръстови отпечатъци, които ни вземат, направо работата се отече. Това е срам и позор за тъпата система, която са измислили, мислейки си, че е за добро. Може и да са били „добри “ подбудите, не знам, ама сериозно болни, минали през мъчително лечение, някои и в инвалидни колички да стоят и да чакат да им снемат отпечатъците като на престъпници…….това нещо не ми е ясно! Гадният вариант бяха честите бъгове на системата за вземане на отпечатъците. И понеже всички сме на една опашка , а гишетата са две, в един момент се заслушах в приказките на хората и им попрегледах документите. Оказа се, че имаше чакащи, които бяха за вземане на час за преглед. Бързо ги ориентирах да минат на другото гише – да понамалее калабалъка и да спадне нервното напрежение. По едно време при мен дойде една жена и ми каза: Благодаря! Погледнах я учудено и казах : Няма за какво! Отговора и беше : Ако не бяхте ми казала да отида на другото гише, не знам колко още щях да чакам.
Усмихнах се на жената и ѝ пожелах успех!
Това обаче ме наведе на мисълта колко слаба, да не кажа ЛОША, е организацията на работата в това лечебно заведение! А бре хора„ това са болни човеци, имат нужда от вашата помощ! Те не се дошли при вас, за да си разнообразят деня! Те са болни , имат нужда да им се обърне внимание или поне да се създаде някакъв ред с поставянето на указателни табели – къде за какво се чака. И нямат нужда да бъдат хокани и навиквани, за това, че не са почукали на точната врата. Къде ви е Човещината и къде ви е Разбирането – не знам! Аз лично и персонално не видях такова.“


image0 (9K)