Стара Загора: За промяна в адресa на бъдещ първокласник, уведомете Общината

Наредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Община Стара Загора и Графика на дейностите са публикувани в секция „Образование, здравеопазване и социални дейности“ , раздел „Училища“, както и в отдел „Първи клас прием“ на сайта на Община Стара Загора.

Наредбата бе приета на сесията на Общински съвет, която се проведе на 30 март т.г. с решение № 256. С нея се урежда организацията и реда за прием на ученици – дневна форма на обучение в първи клас в общинските училища.

Учителка от старозагорско училище отново свещенодейства върху черните дъски на първокласниците! СНИМКИ

„Напомняме, че за класиране се взема постоянен или настоящ адрес на бъдещия ученик. Молим всички родители, които са променили адресa на детето, поради извънредното положение, въведено заради разпространението на COVID – 19, да уведомят за това, преди отваряне на системата за прием на 20 май 2020 г., коментира Иванка Сотирова, зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“.

Така, както старозагорска учителка сърцато изрисува стените в училище, в петричко село друга българка твори чудеса

Уведомяването ще става на имейл: [email protected] или на телефон : [email protected] или на телефон : 614 892.
След извършване на проверка, при класирането ще се взема предвид адрес на детето, преди въвеждането на извънредното положение.


image0 (9K)