Стара Загора със своя номинация в „Златна ябълка“. Подкрепете я!

Ето какъв красив пост видяхме само преди минути:

Vladimir Krumov се чувства горд.
12 минути
Сред многото лоши новини, ето и една добра: Стара Загора има своя номинация за конкурса „Златна ябълка“ свързани с приноса на личности и организации към благосъстоянието на децата в България. Старозагорският клуб „Роден за приключения“, който в края на март заедно с общината засадиха 44 липи и организира много мероприятия за деца е номиниран. МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТЕ и да ги насърчите да продължават в същия дух.
http://www.1june.nmd.bg/event/zlatna-yabalka-2018/

Номинация от Диана Димова – Директор КСУДС и екип на КСУДС:  Сдружение Изследовател, клуб Роден за приключения, гр. Стара Загора
Те вярват, че стимулирането на приключенски дух спомага за физическото, интелектуалното, социалното и духовното развитие на децата

Един ден в Комплекса за социални услуги в Стара Загора, където работя, ми се обади млад мъж, който се представи за доброволец от Сдружение „Изследовател“ и искаше да се срещнем с предложението да направим съвместно кулинарно състезание, в което да участват заедно деца от общността и деца в риск, с които ние работим. Когато се видяхме и поговорихме, разбрах, че сме от една кръвна група и имаме едни и същи стремежи като организации и личности – да работим за приобщаването на най-уязвимите – децата, които бяха преживели житейска криза в семейството си. Така се запознах с невероятните хора от Сдружение „Изследовател“.
За последните 8 месеца сме участвали в няколко техни уникални мероприятия за деца – Детско-юношески празник; Съкровището – екшън игра; Транспортьори – екшън игра; Нощта на Рождество – арт-работилници Като рицарите – ученическо състезание – с близо по 300 деца във всяко от тях, както и в две съвместни инициативи – кулинарно състезание, в което участваха близо 20 деца, както и „Щъркелов ден“, в което с тяхна помощ се включиха около 200 деца и родители.

До края на април 2018 г., за по-малко от една година, те организираха 15 абсолютно уникални събития, във всяко от които се включиха около 300-400 деца и родители. Всички те бяха насочени към развиване на умения за работа в екип, креативност и бързина, съобразителност, толерантност, грижа за другия и природата.

Сдружение „Изследовател“ е не просто неправителствена организация, а движение, което има за цел да утвърждава сред децата и младите хора ценности, да обогатява познанията им за природата и да спомага за изграждането на добри взаимоотношения. И всичко това ръководено от разбирането, че всеки е роден за приключения. Те силно вярват, че стимулирането на приключенски дух най-добре спомага за физическото, интелектуалното, социалното и духовното развитие на децата и юношите. Именно затова по-голяма част от дейността им е свързана със занимания навън – там, където истинските приключения се случват. Имат регулярни сбирки, лагери, екскурзии, походи, спортни и културни мероприятия, оставят ярки спомени в децата и юношите за едно изпълнено с приключения и незабравими мигове детство. Те създават условия, в които се раждат истински приятелства. Освен това децата и юношите се учат да бъдат отговорни и активни граждани като са подпомогнати да изградят ценности, които дават здрава основа за един достоен и пълноценен живот.

Сдружението предлага разнообразни програми в две възрастови групи: за деца от 6-10 години и за юноши от 11-15 години.

Станаха изключително популярни сред децата в града, които с нетърпение се записват за поредното мероприятие. Родителите често споделят, че искат и за тях да бъдат направени игри, в които да покажат умения и усвоят нови.

С доброволната си дейност спечелиха доверието на институциите, които ги подкрепят в техните инициативи. Невероятни хора с невероятен дух, които заслужават да бъдат отличени!


image0 (9K)