Старозагорски учителки пресичат с 30 деца на червен светофар

В рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА получихме сигнал от наша съгражданка, станала свидетел как учителки с 30 деца пресичат старозагорски булевард при червен сигнал на светофара.

Ето и писмото на нашата читателка. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Пиша ви във връзка с една потресаваща за мен случка,развила се на светофарите до Билла (парк Алана). На 25.04.2017г. към 13:00 трябваше да пресека бул. „Св.Патриарх Евтимий“ в посока от аптека Марви към Билла. Тъй като до края на зелената светлина оставаше много малко време, аз и другите хора около мен решихме да изчакаме. Изведнъж от отсрещната страна на вече червен светофар(за пешеходците) и жълт за колите, две учителки решиха да прекарат учениците си (около 30 деца,4-5 клас). Колите се стъписаха, естествено изчакаха некоректните учителки и децата да пресекат. Всички хора онемяха. Все пак водиха със себе си деца!!!
Аз съм на 20 години и нямам шофьорска книжка точно по тази причина. Пешеходците много често мислят, че те винаги са с предимство – независимо дали има пешеходна пътека, или червен светофар. Просто изскачат пред колата и шофьора да му мисли. Повечето хора са и пешеходци и шофьори, те ще ме разберат за какво говоря. Не може все шофьорите да са ни виновни. По телевизията вечно слушаме как е блъснат пешеходец на зебра, или как дете го е блъснало кола(в тези ситуации ми е интересно как колата блъска само детето, ако родителя го е придружавал). Много възрастни хора пресичат неадекватно, какво да кажем за малки деца, които родителите оставят да пресичат сами (говоря за деца под 10 години). И за съжаление познавам много такива безотговорни родители. После съдят шофьора, ама не винаги той е виновен(подчертавам НЕ ВИНАГИ). Писна ми да виждам деца в непосредствена близост до улица, без родител да ги държи за ръка. Нека не забравяме, че децата са импулсивни и не мислят за рисковете. Призовавам и всички възрастни да внимават как пресичат. Никой от нас не е защитен. Нека и шофьорите да внимават, защото никой от нас няма имунитет.“


image0 (9K)