Старозагорското училище „Митьо Станев“ готово за тестване на малките в клас

Ръководството на Пето основно училище „Митьо Станев“ е готово с организацията за тестването на малките ученици два пъти седмично. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Димитрина Йовчева, директор на училището.

Децата от 1-ви до 4-ти клас в Пето основно училище са 487, разделени в 24 паралелки, каза още директорът на учебното заведение.

Един учител ще трябва да излезе в неплатен отпуск поради отказ от тестване или ваксинация.

Единственото притеснително са разнопосочните сигнали от Министерството на здравеопазването и на образованието донякъде. Все още няма заповед от Министерство на образованието, а от здравното министерство е на лице само заповед за увеличаване на противоепидемичните мерки до 30 ноември, коментира още Димитрина Йовчева.

Другото смущаващо, подумите на директорката е, че според проведената анкета между родители само 18, 6 % са дали съгласието си децата им да бъдат тествани.

Димитрина Йовчева съобщи още, че ще бъде проведено ново допитване, тъй като вече е известен тестът, с който ще бъдат тествани учениците и припомни, че това е единственият вариант в момента да се върнат децата в клас.

 

 


image0 (9K)