Стефан Саранеделчев: Казанлъшките учители – Димитър ВИДОЛОВ

ЗАРАТА ви запознава с книгата на Стефан Саранеделчев 164 КАЗАНЛЪШКИ УЧИТЕЛИ ОТ 50-ТЕ И 60-ТЕ ГОДИНИ НА ХХ ВЕК – ДИМИТЪР ВИДОЛОВ

Постъпи на работа като учител в дневния Техникум по механотех­ника и електротехника – Казанлък през 1962 г.

Преподаваше предимно по предмета „Технология на металите“. За разлика от основния препода­вател по тази дисциплина Иван Грънчаров, който бе много атрактивен в своето преподаване Видолов бе много тих човек. Висок, леко приведен, въпреки добрата си теоретична подготовка и висока интелигентност явно по-трудно се адаптираше в по-специфичната среда на ученическия със­тав.

Стефан Саранеделчев: Казанлъшките учители – Драган ГЕОРГИЕВ

Около 1964 г. премина на работа като учител в обособения Механо­техникум за вечерно, сменно и задочно обучение. По време на моето следване в началото на 70-те години няколко пъти го срещах в столицата и съм останал с впечатление, че междувременно завърши задочно ма­шинно инженерство и бе напуснал учителската работа, но нямам сигурни данни за това.

Стефан Саранеделчев

ЗАРАТА ви запознава със Стефан Саранеделчев – казанлъчанин, дългогодишен магистрат, чийто трудов стаж (поне  по-голямата му част)  преминава в Стара Загора, откъдето са и интересните истории, разказани в книгите му.


image0 (9K)