Стилист: Как да подберем дрехите според очите и кожата ни?

Цветовете на дрехите, които носим, трябва да подхождат на лицето ни. Това твърди стилистът Поли Арнаудова, според която те влияят не само на нас, но и на околните. Арнаудова обяснява защо е важно да подбираме облеклото си в зависимост от очите и тена на кожата ни.

„Те ни карат да изглеждаме по определен начин. С тях можем да си направим добра услуга – да се подмладим, да изглеждаме по-свежи и обратното. Те могат да ни състарят, да накарат кожата ни да изглежда не много добре, очите ни да са по-уморени и изобщо цялостното излъчване да не е добро“, коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Ако искаме да задържим по-дълго вниманието върху себе си и човекът отсреща да е спокоен докато ни гледа, е добре да сме със сини тонове, които успокояват очите. Ако желанието ни е да грабнем вниманието още с появата на някое събитие, например, трябва да изберем нещо в цикламено, червено.

Има онлайн тестове, с които хората се опитват да определят кои са най-подходящите цветове за тях, но те невинаги могат да дадат точната информация и в повечето случаи дават грешна преценка. Може да се направи така нареченият цветен профил, при който се определя как реагират кожата и очите на различните нюанси.

Някои хора са твърде уникални като комбинация от пигменти, съдържащи се в кожата, очите и косата. Затова най-добрият вариант при тях е цветови анализ с всички палитри, смята стилистката.

Не робувайте на клишета. Това важи както за мъжете, така и за жените. Мъжете не бива да се притесняват да носят розово, посъветва Арнаудова. И изтъкна, че трябва да следваме тенденциите дотолкова, доколкото те работят за нас, а не обратното.


image0 (9K)