Странният доктор с необикновена медицинска дарба се завръща на екран

Тази вечер бТВ подновява излъчването на американския медицински сериал „Добрият доктор“ с неговия 3-ти сезон.

В 1-ви епизод ще видим младия хирург Шон Мърфи, който след големи перипетии и самодоказване продължава да практикува в престижна болница. Въпреки аутизма си и синдрома на Савант, Шон има необикновена памет и медицинска дарба на диагностик, както и да открива необичайни методи за лечение.

Зрителите на теленовелата си спомнят, че той е останал съвсем сам на този свят, подкрепил го е единствено доктор Гласман. Завършилият медицина Шон трудно намира общ език с хората, с невероятно умение предизвиква скептицизма на колегите си, но пък с лекота спасява животи.

И така, сагата на странния доктор продължава.

Шон излиза на среща с Карли, но е толкова нервен, че за една вечер предизвиква не една, а няколко катастрофи. Но съвсем малки… Дори не само излиза сух от тях, но и с аплодисменти.
Първоначално скачайки от мястото си, несръчно блъсва бутилка с вино, но успява да я хване. След това прекъсва момичето, което му разказва за напрегнатата връзка с баща си, но веднага след това успява да я разсмее и за капак – на излизане блъска колега, събаря го на земята и му изкълчва рамото. В наглед най-тежката за него ситуация, Шон получава ръкопляскания.

Срещата все пак завършва с целувка, но според Шон е била истинско бедствие. Той разкрива на Мелендес, Клеър, Морган и Парк, че намира цялото това преживяване за „изтощително“. И понеже нещата се случват извън неговия контрол, нищо няма смисъл. Поради цялата тази нагласа, Шон започва да избягва Карли.

В болницата стават промени. Гласман е убеден да се завърне на шефското място. А бившият президент Андрюс влиза в операционната само като хирург. Оглавяващата хирургията доктор Лим обявява, че стажантите трета година ще имат право да водят рутинните процедури.

Трудните случаи в епизода са няколко, заради които лекарите вземат понякога чисто човешки решения. Един от тях е на наскоро омъжена жена с агресивен карцином, за лечението на която Шон предлага високорискова операция.

Мелендес и Лим официално се разделят, тъй като поддържайки връзка, те влизат в конфликт на интереси – тя е шеф на мъжа, с когото е в близки отношения. Въпреки този акт, директорът на „Човешки ресурси“ заключава, че те вероятно ще се срещат тайно и най-добре би било единият да напусне.


image0 (9K)