СУ „Христо Смирненски“ Стара Загора с красив празник и високи отличия

СУ „Христо Смирненски“ Стара Загора с красив празник и високи отличия за ученици и учители

Кулинарно състезание „Мини Мастър шеф“ се проведе в СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора при строго спазване на епидемичните мерки.

Преди старта на надпреварата ученици от групата за занимания по интереси „Родна реч“ представиха литературно-музикална програма, посветена на предстоящия празник „Свети Валентин“. С много чувство прозвучаха изпълненията на любовна лирика от известни български автори и песента за приятелството. Чаровните третокласници Илия Христов и Снежана Фанева се превъплътиха в образите на Ромео и Жулиета и тяхното шеговито изпълнение беше бурно аплодирано.
Момичешката група за модерни танци възпламени публиката преди началото на оспорваната битка между трите отбора на седмите класове за най-здравословен сандвич и най-оригинална плодова торта. В оспорвана борба първото място спечели отвор Б, следван на незначителна разлика от отбор А и отбор В. За старанието и ентусиазма всички участници получиха грамоти и специално изработена меденка от организатора на състезанието г-жа Милена Динчева с логото „Мастър шеф“.


Стана ясно също, че СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора е удостоено със специална грамота за участие и отлично представяне в ХVII Национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента“ – Севлиево ,20.
Госпожа Кремена Драгиева – начален учител в нашето училище, е отличена със сертификат за високи педагогически и художествено-творчески постижения, достойно защитени с участието нейни на възпитаници в конкурса.
Училището е удостоено и със сертификат за участие в Европейски ден на спорта в училище 2020. Инициативата е част от Европейска седмица на спорта е подкрепена от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта.


image0 (9K)