С възрожденски дух за КАМБАНАРИЯ на параклиса в местността „Богородична стъпка“

Около благородната инициатива за направата на камбанария на параклиса в местността „Богородична стъпка“ край Старозагорските бани се обединяват много хора. Това каза за ЗАРАТА старозагорският архитект Веселин Беров.

Учуден съм, че откликнаха толкова хора и то много бързо, сподели архитектът, помогнал преди 15 г. за проекта на параклиса, както и за неговото зографисване. Ето какво си спомня Беров за човека, по чиято инициатива и с чийто труд са се случили нещата тогава:

Историята за построяването и зографисването на параклиса в местността “Богородична стъпка”

Сега група ентусиасти са се заели да направят камбанария на параклиса. Дано да стане! – коментира Беров и продължава:

Делото е започнато от Жоро Добрев.

Искам да уточня, казва архитект Беров, че и тази дейност няма да е много лесна точно толкова, колкото беше навремето и на бай Нейчо, тъй като до параклиса не може да достигне нито бетонпомпа, нито друга техника, затова всичко трябва да се носи нагоре на ръка, включително строителни материали и вода.

Отворена е набирателна сметка за подпомагане строежа на КАМБАНАРИЯ в местността „Богородична стъпка“, Старозагорски минерални бани:

ПроКредит Банк Ст.Загора
IBAN: BG54PRCB92301006862720
BIC: PRCBBGSF
Жоро Иванов Добрев
за изграждане камбанария

Всичко това говори, че когато има благородна идея, възрожденският дух у българина се възражда, доволен от случващото се завърши арх. Беров.


image0 (9K)