Технологична корпорация създаде невронна мрежа, която предсказва края на живота

Технологичната корпорация „Гугъл“ („Google“) е разработила невронна мрежа, която може да предскаже датата на смъртта на човек, въз основа на неговите медицински показатели. Това съобщи влиятелната медия „Блумбърг“, която разказва за изследванията на технологичния гигант от САЩ.

[ad id=“225664″]

В информацията „Блумбърг“ се казва, че невронната мрежа на „Гугъл“ вече е успяла да предскаже точно вероятността за кончината на жена, която постъпила в болница с тежко заболяване. Докато компютърът на болницата оценил вероятността на 9,3%, то невронната мрежа на „Гугъл“ посочила, че тя е 19.9%. Пациентката починала няколко дни по-късно.

[ad id=“263680″]

По-голямата точност на прогнозата е била постигната чрез анализ на по-ранни – неизползвани, записи в стари медицински картони и PDF файлове. Невронната мрежа на „Гугъл“ анализира общо 175 639 фактора. Това я прави по-бърза и по-точна – отколкото която и да е друга, съществуваща в момента програма.

[ad id=“238430″]

Невронна мрежа на „Гугъл“ може също така да даде прогноза за оздравяването на пациента, за периода на пребиваването му в болницата, както и за вероятността от повторно лечение.

[ad id=“218548″]

В момента технологичната корпорация тества използването на изкуствен интелект в такива области на медицината, като радиестезия, офталмология, дерматология и кардиология, отбелязва „Блумбърг“.


image0 (9K)