Това са къщите, които проф. Минко Балкански предоставя на бежанци от войната в Украйна

Това са къщите, които проф. Минко Балкански предоставя на бежанци от войната в Украйна, бе съобщено за ЗАРАТА

Световноизвестният физик проф. Минко Балкански и Фондация „Миню Балкански“ обявиха волята и решението си да предоставят за дългосрочно ползване, безвъзмездно четири напълно оборудвани и обзаведени къщи в с. Оряховица, обл. Стара Загора, за настаняване на бягащи от войната в Украйна хора.

Ето какво сподели проф. Минко Балкански: „ Питате ме – как съм. Как да бъда, когато ето там, в Европа има война? Тревожен съм и ще направя каквото мога. Аз мисля, че истинското щастие е когато даваш. И защото вярвам, че хората са родени, за да бъдат щастливи, то колкото повече даваш, толкова по-щастлив си“.

Професор Минко Балкански, навършващ през юли т.г. 95 години, продължава да работи ежедневно, да се среща с ученици, студенти, колеги и приятели на науката. И тази година за двадесет и седмо лято стотици ученици ще запълнят вече нестигащите места по време на летните школи в с. Оряховица.

А, Професора – Минко, както обича да го наричат е щастлив да не спира да дава.

Описание на къщите, предоставени от Проф. Минко Балкански и Фондация „Миню Балкански“, с. Оряховица, обл. Стара Загора, за настаняване на бягащи от войната в Украйна хора
Къща №2:
Стая 1 – разполага с 2 легла
Стая 2 –разполага с 2 легла
С обща баня и тоалетна за двете стаи
Стая 3 – разполага с 1 легло ,Малка кухня + баня и тоалетна
Къща № 3:
Стая 1 – разполага с 2 легла
Стая 2 – разполага с 2 легла
Стая 3 – разполага с 3 легла
Къщата разполага с две бани и тоалетни
Къща № 4:
Стая 1 – разполага с 2 легла
Стая 2 – разполага с 2 легла
Къщата е с бани и тоалетни във всяка стая
Къща № 5:
Стая 1 – разполага с 2 легла
Стая 2 – разполага с 2 легла
С обща баня и тоалетна за двете стаи

И четирите къщи са с подържани дворни пространства и възможност за разполагане на градински мебели, детски съоръжения и обособяване на летни кухни. В селото има Магазин и кафене,в  което приготвят и храна.


image0 (9K)