Трета поредна победа за Берое в първенството

Берое се наложи с 2:0 при гостуването си на Царско село в отложен мач от 12 кръг на първенството. Берое излезе напред в резултата в 44-та минута след попадение на Еривалдо. Кукула се разписа в 79-та минута и удвои преднината за старозагорския тим. Така „зелено-белите“ записаха ценна победа и вече имат в актива си 27 точки
Това е трети пореден успех за Берое след като преди това победиха Левски и Ботев Пловдив в Стара Загора.

Домакините запомнаха по активно мача и създадоха няколко добри възможности до 20 та минута, но не успяха да поразят целта.
В 19-ата минута гостите създадоха първата си по-стойностна ситуация. Алиун Фал се пребори за топката в наказателното поле на Царско село и продължи успоредно за Еривалдо. Той шутира, но Пласид скъси ъгъла и парира опита на играча на тима от Стара Загора. Топката бе центрирана от корнер в полето на гостите, а Генадий Ганев излезе да я лови във въздуха, но увисна, а за негово щастие ударът на Бандаловски с глава зад него бе неточен към опразнената врата от стража на Берое. В 26-ата пък Мирослав Будинов проби отляво и сви успоредно вдясно за Емануил Манев. Той стреля с десния крак зад границата на наказателното поле, а Георги Ангелов блокира с тялото си топката, а Ганев опита да я улови, но я изпусна. Будинов притича да довкара, но бе блокиран от Фуртадо и опасността за гостите привърши.
Десетина минути преди края на първата част Иван Минчев центрира отляво силно, а Георги Ангелов стреля с глава от дъгата на наказателното поле, но прекалено неточно, за да може ударът да смути Пласид – аут..Миг по-късно Ивайло Марков изби опасна топка от наказателното поле на Царско село, за да предотврати удар към вратата на Пласид.

Защитата на домакините сбърка минута преди края на първото полувреме, след като Александър Цветков даде дълъг пас за Еривалдо, който не бе спрян от Иван Бандаловски и атакуващият футболист на гостите прехвърли фино с десния крак Палсид и довкара топката с глава в опразнената врата – 1:0 за Берое.

В 54-ата минута пък Реян Даскалов достави страхотно топката с центриране отдясно, а Панайотис Лука отправи удар с глава, който бе неточен.

Резервата Джунейт Али шутира много силно от средна дистанция, а топката се отби в тялото на Ивайло Марков, който се строполи на земята и се върна в Али. Той веднага комбинира с Кукула, който бе в редовна позиция, след като Луис Педро покри засадата и с технично прехвърляне удвои актива за старозагорци.


image0 (9K)