Трима старозагорски ученици са направили гражданският арест на причинилият катастрофата край езиковата гимназия

Трима старозагорски ученици са направили буквално мълниеносно разследване и гражданския арест на причинилият катастрофата край езиковата гимназия британски гражданин, научи ЗАРАТА

Момчетата не смятат, че са герои, предаде бТВ.

Тежката катастрофа стана на 3 октомври в центъра на града на кръстовището на бул.“Генерал Столетов“ и ул. „Цар Иван Шишман“ около 19:40 часа. Шофьорът на колата, който е британски гражданин, и мотористът са преминали на червен светофар. След удара моторът помита стоящите на тротоара хора, като 16-годишно момиче е с тежка черепно-мозъчна травма, счупена ръка и с опасност за живота – за щастие състоянието й вече е стабилно, съобщиха от болницата.

След инцидента водачът на колата излиза от нея и тръгва да бяга. Трима ученици обаче хукват след него. Радо и Григор учат в механотехникума в града, а Живко – в строителния техникум. Едно от момчетата чуло удара и веднага се обадило на свой приятел, който познава повече хора в града, да разберат чия е изоставената кола.

Оказало се, че Радо познава първия собственик на автомобила и през него успели да проследят чия е колата сега. „Взехме номера на шофьора, предадохме всичко в КАТ като сигнал, после му се обадихме. Той си призна всичко по телефона и каза, че се крие в близкия парк“, разказва Радо. Около десетина души тръгнали да го търсят и след известно време преследване успели да заловят извършителя, като заедно изчакали полицията. „Постъпката на момчетата е изключително достойна. Радвам се, че в нашият град растат такива младежи“, каза старши комисар Николай Колев. Момчетата казват, че всеки би трябвало да реагира по същия начин в такава ситуация.

За другата тежка катастрофа, при която кола удари три момичета на кръгово кръстовище в Стара Загора, учениците казват, че големият проблем е в главите на шофьорите


image0 (9K)