Троен празник за СУ „Железник“! (СНИМКИ)

На 5 октомври старозагорското СУ „Железник“ отбелязва 34 години от своето създаване. Повече от три десетилетия то посреща и изпраща своите възпитаници с много обич и вълнение.

Това сподели за ЗАРАТА Траяна Кайракова, педагогически съветник в най-младото, най-голямо по площ на Балканите и най-красиво училище в Града на липите.

Днес празнува и Стара Загора, а заедно с неq и учителите, защото 5-и октомври е Международен ден на учителя – на този, който буди духовете и пали пламъка в очите и сърцата!

Нашите ученици отбелязват този троен празник с различни инициативи, с гордост разказа г-жа Кайракова и уточни:

Шестокласниците ни, под ръководството на г-жа Светлана Бакоева, създадоха над 60 информационни книжки, в които ще откриете всички емблематични места за Стара Загора, важни факти за миналото и настоящето на града. Децата създадоха истински информационни брошури, които ще бъдат дарени на КИЦ – Стара Загора, за да могат да се възползват от тях гражданите и туристите, посещаващи красивия ни град.

История = любим предмет! В СУ “Железник“-Стара Загора знаят как

Седмокласниците, ръководени от г-жа Севдалина Гълъбова, подредиха изложба на свои картини. Те нарисуваха своето училище и различни интересни обекти в Стара Загора.

А второкласниците на г-жа Верена Кабранова и г-жа Таня Динева работиха по проект „Моята любима Стара Загора“ и обединиха в красив постер най-красивите места, символи на града ни.

Честит празник, съграждани, колеги и ученици!- в заключение пожела г-жа Траяна Кайракова.


image0 (9K)