Тъжната история на една млада жена от Стара Загора, която загина в САЩ

Разходите по транспортирането на тялото на Джоана ще се поемат от колеж „Berea college“, в който тя следваше. Всички събрани пари до момента ще отидат за благотворителност. Това съобщиха родителите на 23-годишната старозагорка, която загуби живота си в катастрофа в САЩ.

rsz_long__foster_-_drogiran_shofior

Ето какво написаха те, цитирани от dariknews.bg: “Приятели, току-що разбрахме, че „Berea college“ ще поеме всички разходи по транспортирането на тленните останки на нашето мило дете. Благодарим на колежа и на всички съпричастни с нашата болка“.

При тежката катастрофа в щата Кентъки камион връхлита и разполовява на две колата, в която е пътувала Джоана. Тя загива на място. Шофьорът на автомобила, в който е била старозагорката, е бил под влиянието на наркотици, пише изданието kentucky.com. Той е задържан. Пострадал е леко. Още двама души, които са били в автомобила, са ранени.

[ad id=“255238″]

Джоана Иванова е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан“, а от 2014 година следваше в „Berea college“ в Кентъки. Учебното заведение е сред най-престижните в САЩ и в света, а старозагорката е била сред надарените студенти. Младото момиче било сочено от състудентите си като една от надеждите на учебното заведение. Такава си я спомнят и преподавателите й от Стара Загора.


image0 (9K)