Тютюнопроизводители затвориха пътя Шумен-Силистра

Тютюнопроизводители от Североизточна България излязоха на протест в село Пристое. Причината – неполучени вече 3 години пари от гръцка фирма, изкупила продукцията им.

Протестиращите блокираха пътя Шумен – Силистра с искане да дойде премиерът Бойко Борисов или докато не получат уверение, че ще имат среща с него. Гръцката фирма дължи около 1 милион лева на 430 производители от Североизтока.

Въпреки уверението още преди години, че сумите ще бъдат изплатени, към днешна дата – това не е факт.  Производителите са категорични, че ще продължат протестите.

От полицията в Шумен съобщиха, че протест на пътя е неразрешен. Движението в участъка е затруднено. Полицейски служители пренасочват пътуващите от Шумен в посока към Силистра през алтернативен маршрут – село Изгрев, село Тъкач, Каолиново, село Тодор Икономово, Секулово.

По същия път се насочват пътуващите от Силистра към Шумен. На мястото на протеста има полицейски екипи от РУ- Каолиново, които имат задача да не допускат  нарушаване на обществения ред.

Източник: Дарик


image0 (9K)