Убиецът на Виола получи присъда от 25 години затвор

25 години затвор получи 29-годишния Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката му Виола Николова.
Присъдата на Софийският градски съд бе подписана с особено мнение от един съдебен заседател, който е поискал 30 г. затвор. За същото наказание настоя и прокуратурата.

„Любовта е нещо странно и необяснимо. Заслужавам между 20 и 30 години затвор. Това не трябваше да се случва“, заяви Стефан Станев преди началото на процеса.

Наказанието на Станев е намалено с една трета, тъй като той призна вината си и поиска съкратен процес. По закон, при такава ситуация магистратите са длъжни да намалят присъдата, която трябва да бъде изтърпяна при първоначален строг режим.

[ad id=“225664″]

Майката на Виола Николова не издържа на детайлите, изчетени в съдебна зала, и заплака, докато слуша за мъчителния начин, по който е настъпила смъртта на дъщеря й. Валери и Райна Николови поискаха кръвнина от 350 хиляди лева от убиеца на дъщеря си, както и 30-годишна присъда.

Въпреки че подсъдимият ги помоли за прошка, близките на младата жена са категорични, че той е неискрен и че днес е играл театър пред съда, пише dir.bg

„Трябва да умре човек, за да се направи нещо в тази държава“, казаха родителите и припомниха, че прокуратурата и полицията изобщо не са обръщали внимание на подадените жалби от бившата съпруга на Станев за тормоз.

Решението на градските магистрати не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Николови са категорични, че ще обжалват присъдата.

[ad id=“255238″]

На 23 юни 29-годишната красавица Виола – студентка в Датския колеж, бе пребита с метален стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил приятелката си, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе задържан в Созопол.

По искане на прокуратурата, младият мъж бе настанен за експертиза в психиатричната болница към ловешкия затвор. Експертите са категорични, че той е вменяем и може да отговаря пред съда за действията си.


image0 (9K)