Украинската звезда Тамара Калинкина е Мими в „Бохеми“ на старозагорска сцена

Украйнската звезда Тамара Калинкина ще влезе в ролята на Мими в операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини на сцената на Старозагорската опера на 31 март от 19:00 часа, съобщиха за ЗАРАТА. Неин партньор ще бъде тенорът Алексей Косарев, който ще се превъплъти в ролята на Родолфо.

Светът на „Бохеми“ е пълен с прохождащи и професионални художници, млади хора – артисти и самобитни индивидуалности. В атмосферата на действието органично се вписват творбите на Тулуз Лотрек и Пол Сезан, Антоан Бланшар, Едуард Кортес, които илюстрират Париж в края на 19-ти век.

Гъвкавият ритъм и колоритната хармония в музикалната драматургия на Пучини са в основата на високия емоционален градус на спектакъла. Динамичното действие се подпомага от ефектната сценография и режисьорски решения, в които се използва максимално сценичната техника – въртяща сцена, движещи се и издигащи се платформи, с които се сменят и местата на действието.

Диригент на спектакъла ще бъде Матей Поп, в спектакъла ще участват още солистите Иван Кабамитов /Шонар/, Валери Турманов /Марсел/, Евгений Арабаджиев /Колин/, Симона Кодева /Мюзета/, Александър Марулев /Беноа и Алсиндор/, Стоян Буюклиев /Парпиньол/, Игнат Желев /Офицeр/, Петър Янкулов /Сержант/, хор и оркестър, Детско-юношеска студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора.

Тамара Калинкина. Една примадона от Украйна в Стара Загора

Украинка става солистка в Старозагорската опера

„Бохеми“ на Пучини тръгва с фалстарт, за да остане предълго на оперните сцени

 

 

 

 


image0 (9K)