Украйна с антитерористични учения до границата с Русия

Украинските сили за сигурност започват в сряда мащабни антитерористични учения в района на Харков близо до границата с Русия. Това съобщава пресслужбата на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), научи ЗАРАТА.

„На 14 април СБУ ще започне многоетапни антитерористични учения в района на Харков. Обучението ще се проведе до края на май в целия регион на Харков, с акцент върху граничните райони“, се казва в изявлението.

В маневрите участват подразделения на СБУ, Националната гвардия, Националната полиция, Държавната гранична служба, Военната служба за прилагане на закона, Харковската регионална прокуратура и други членове на координационната група на Антитерористичния център, добавя СБУ.

Ученията ще се проведат при условия, максимално близки до реалните, включително използването на военно огнестрелно оръжие, военна техника и радиооборудване. Като част от маневрите се предвиждат ограничителни мерки на определени територии, възможни са проверки на документите на гражданите, проверка на моторни превозни средства, добавят от Службата за сигурност на Украйна.

 

 


image0 (9K)