Учениците от Гимназията по облекло и хранене в Стара Загора сътвориха празник с много любов и сърцатост(СНИМКИ)

В Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора се представиха няколко клуба, работещи по проект „Твоят час”.

Датата 1 март не беше случайно избрана. На този прекрасен български празник възпитаниците на гимназията представиха тематично работата си, свързана с хронологията на различните празници и чествания през последните два месеца. Клубовете поднесоха на гостите много изненади, като се започне с участниците в „Храна и вино с любов“, младите патриоти разказаха по журналистически и почетоха Апостола на свободата Васил Левски, и като „На английски чай с пай”, но с български мартеници, Светът за кратко се превърна в сцена с младежите-театрали.

Клуб „Журналист” зарадва с втория брой на училищен вестник „Шоколад“. В него ученици , родители и ръководството на училището прочетоха разнообразни материали, подготвени от младите журналисти. Публиката с интерес разгледа снимковия материал и рисунки, свързани с обесването на Васил Левски.

И за да бъде още по-приятно на всички присъстващи, клуб „На английски чай с пай” почерпи гостите с горещ английски чай и леки закуски. Учениците от този клуб бяха изработили мартеници, с които зарадваха всички.

Легендата за Пижо и Пенда разказаха участниците в клуб ”Светът е сцена”, те зарадваха присъстващите и с други свои изпълнения.

И за да се вдигне градусът на настроението още повече в този слънчев пролетен ден, учениците от клуб „Малки, цветни идеи” бяха подредили изложба от свои изделия, която включваше: атрактивни маски, пролетни картички, рамки за картини и украсена кожена подвързия за бележници и тефтерчета, всичко – изпълнено с овладените в клуба рисувателни и приложни техники.

Всички, които се докоснаха до творчеството на учениците, ще очакват с нетърпение следващите постижения на младите хора от професионалната гимназия, които освен , че овладяват задължителния учебен материал, са отворени и жадни за знания и за всичко ново и интересно!

А какви красоти и вкуснотии сътвориха сърцатите младежи от клуб „Храна и вино с любов“, вижте в снимковия материал:

PGOH_Raina_Knqginq (2) PGOH_Raina_Knqginq


image0 (9K)