Ученици от „Ромен Ролан“ спечелиха наградата Large Team Award

Отборът по реч и дебати на английски език „БЕСТ“’ от старозагорската Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ спечели наградата Large Team Award (Награда за голям екип), в Националното състезание по английска реч и дебати, организирано от Фондация „БЕСТ“.

Мария Христова от 11 а клас, която тази година се включи към треньорския състав, получи специална награда Coach of the Year (Треньор на годината).

В състезанието участваха 200 ученици от общо 34 различни гимназии в страната. Гимназистите се състезаваха в пет дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Десислава Андасорова и Александра Стоилова от 11 а клас се класираха пети за дуо –(напреднали), както и Савина Кънева от 10 а клас с оратория.

На провелия се през месец март регионален кръг, отборът спечели призови места в следните категории: Десислава Червенкова, 8 а клас – 1 място, проза (начинаещи), Корина Колева и Симона Кръстева от 11 а клас – 1 място, дуо ( напреднали), Корина Колева, 11 а клас – 1 място, проза (напреднали)=

Отборът по дебати, категория напреднали, в състав: Йоан Иванов, Георги Тодоров и Анна-Мария Богданова от 10 б клас бе безапелационен и спечели първото място. Допълнителна награда за този отбор е и отличителното признание Sportsmanship Award.

Отборът по дебати, категория начинаещи, в състав: Дарина Налбантова, Георги Георгиев и Вероника Петкова от 9 в клас останаха втори, а Десислава Андасорова и Александра Стоилова от 11 а клас се класираха трети в дуо (напреднали).

Фондация „БЕСТ” на английски е съкращение на „Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година и предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. „БЕСТ” си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критично, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България.


image0 (9K)