ФЕРМАТА: Мартина с „майчински“ джумбалдаци на дуела с „дъщеря“ си Лора

Снощи зрителите на ФЕРМАТА гледаха поредния епизод от риалити формата, в който събитията по елиминациите се сгъстяват, коментира ЗАРАТА.

Поради пресметлива игра и хитрост, или по други съображения, някои от участниците не са ходили в обора, не са били ратаи, не са участвали в схватки на арената. Правилата на играта обаче изискват тези подробности и ако до този етап фермерите са се скатали, сега излизат на битки през ден.

Първи бяха изтеглени да го направят Мартина и Лора – майката и дъщерята, така наречени…

На какво станаха свидетели феновете на предаването, обаче:

На живо след ФЕРМАТА: Превземки и кифленски целувки за феновете

На всички е ясно от видяното дотук, че 24-годишната Лора е жертвено агънце в стопанството. От ден първи нея я премятат и заковават най-близките ѝ – Любо и Мартина, но наивното момиче не се усеща и само едни протегнати за прегръдка ръце са в състояние да я върнат в лоното на измамната обич. Докато тя не пречеше, имаше гушкания, но когато играта напредна, „стратезите“ много искаха да я хвърлят на вълците и бързо-бързо се отдръпнаха, замазвайки с високопарни фрази манипулирането си.

Мартина е показала само това, че е пресметлива, лицемерна, егоистична и обикновено е скрита в кьошетата, където тихичко шепне на пионките си, ръкомаха категорично и клати глава. Тя никога не застана твърдо пред всички с конкретно мнение или решение на проблем.

Доказа го и с отношението си към Лора в снощната част от дуела с нея. Още в първата битка малката се контузи и къде остана майчинското чувство на по-възрастната фермерка, та не се спря, дори не попита момичето как е, а продължи да напредва? Да, тя е отишла да печели, но поне не декларирай нещо, когато ти липсва елементарна човещина. Последваха още няколко изцепки на арената, които единствен Пламен заклейми по-късно на масата в стопанството, казвайки на Мартина, че изобщо не е харесал поведението ѝ.

Мартина доволна от тоталното си превъзходство прави джумбалдаци по трасето, ненужно премята готовата стълба до следващия пост, демонстративно подскачаше като коза от стълбите и накрая от съжаление тикаше в ръцете на Лора печелившото знаменце. Подигравка! Няма друго определение за поведението ѝ. Всяка истинска майка би се поставила на мястото на Мартина и би сравнила чувствата си с тези на фермерката. И в това не би имало нищо нелогично, ако праскането и биенето в гърдите от страна на Мартина го нямаше. Отново да припомним, че всички са влезли във формата, за да се състезават, всички малко или много пресмятат шансовете си, влизат в схеми, градят тактики, но някои все пак успяват да запазят достойнството си, за разлика от други.

Отправка към един подобен дуел преди няколко седмици: Живка срещу Цветелина – двете с подобна възрастова разлика като на двойката Мартина-Лора. Живка би бившата стюардеса на НУЛА и да, радваше на победата си, но нито за миг не унижи противничката си.

Тази вечер предстоят още 4 игри, които Лора вероятно ще изгуби, но „майка“ ѝ Мартина обеща да ѝ подари един триумф – поредна обида и оскърбление. А момичето толкова харесваше пребиваването си във фермата… Дано след излизането си не ѝ остане само огорчение…


image0 (9K)