Фестивалът „Хляб и вино“ в Стара Загора – много пивко и много весело!

ТРЕТИ ФЕСТИВАЛ „ХЛЯБ И ВИНО“ се проведе този уикенд в Стара Загора. Много весело и много пивко, точно, както бяха обещали организаторите!

Специалитети с вино. Здравословен хляб. Италиански пици. Уникални сладкиши. Жива бира. Фолклорна програма. Веселие край езеро „Загорка“!

С Мисис България Европа, старозагорката Ива Гургуриева, желаещите си направиха снимка за спомен и се включиха в поведената от нея благотворителна кампания в помощ на болно дете.

Организаторите на фестивала дариха цялата събрана сума от такса „вход“ – 5 лв. на човек, в помощ на деца със здравословни проблеми в нужда. А всички, които посетиха феста, опитаха десетки вина от едни от най-добрите български винарски изби, научиха как се прави жива бира вкъщи, като преди това я опитаха на място, насладиха се на пресен италиански хляб и пици, приготвени от световните шампиони в този „спорт“ Радо Кирязов и Анатоли Колев, както и от бъдещите световни звезди – хлебарите Атанас Страйчев и Боян Радев. Замезването беше задължително с елитни сухи мезета и с вякакви гъдели, приготвени от екипа на шеф Минчо Минчев и неговите колеги шеф готвачи.
И как на такъв фестивал без пъстрия змейовски фолклор…


image0 (9K)