Цветан Цветанов: Елена Йончева беше употребена от БСП

„Всеки един политически лидер има правото да алармира за проблеми в партията. Трябва да сме нащрек, защото предстоят избори. За нас няма дилема, дали ще сме първи, а дали ще се справим с управлението след успешното председателство.

През годините винаги се е говорело за „доброти и лошото ченге“. С Борисов сме разлини хора и темперамент. Премиерът каза в НДК, че трябва да имаме по-голяма представителност и да показваме какво сме направили“. Това каза пред БНТ Цветан Цветанов.

„Каквото ГЕРБ е констатирала, винаги е взимала правилното решение. Живко Константинов вече не е в партията заради „Суджукгейт“. За разлика от нас, подобни хора като Елена Йончева, стават герои на партията си. Трябва прокуратурата и съдът да си свършат работата. Вежди Рашидов е прав, че си е оставил парите, а след това други са му ги похарчили. Елена Йончева направи най-острите атаки срещу ГЕРБ. Президентът Румен Радев първи се усъмни в нейните качества, а тя беше употребена от БСП“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

„Когато се взима решение, не означава, че някой ще застане зад гърба ти. Ние трябваше да дадем мандат на правителството, за да се преговаря за самолетите Ф-16. Не е нормално в парламентарна република, при положение, че имаме експертиза, президентът да се намесва като политик заедно с БСП. Оценявам оценката му като летец. В ГЕРБ винаги сме намирали грешките си и това е силата на политиците. направихме грешка, защото не предвидихме, че БСП залитна като партия и като политика срещу ПЕС“, каза още Цветанов.

Източник: http://www.faktor.bg

 


image0 (9K)