ЦСКА спечели първа точка в Лигата на Конференциите!

Отборът на ЦСКА взе една точка от домакинството си на Будьо/Глимт. „Червените“ и норвежкият представител завършиха 0:0 във втория кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите, видя ЗАРАТА.

Срещата се игра на Националния стадион „Васил Левски“.

Двата тима не успяха да си отбележат попадение, въпреки че в даденото от съдията продължение на мача топката се оказа в мрежата на „армейците“. В последния момент феновете на стадиона изтръпнаха. Топката се оплете зад Густаво Бусато, но реферът не зачете попадение, след като отсъди фаул в атака срещу Иван Турицов.

Въпреки че ЦСКА имаше предимство в началото на двубоя, след почивката скандинавците започнаха по-често да поглеждат вратата на съперника, а и видимо имаха повече физически сили. Острите атаки по крилата дадоха преимущество в играта на Будо/Глимт.

След тежкото поражение в първия кръг на груповата фаза, загубата с 1:5 от Рома, ЦСКА показа по-добро представяне, което донесе една точка на отбора на Стойчо Младенов.

В класирането ЦСКА е на 3-о място с 1 точка, докато Будьо/Глимт е на второ с 4 пункта. Лидер в Група С е Рома с пълен актив от 6 точки след успеха тази вечер над Зоря Луганск.

„Перфектно тактически изигран мач. Този отбор Будьо/Глимт е много балансиран, добре научен. Получи се равностоен мач. По-навременната нагласа спрямо топката ни убягваше. През второто полувреме станахме по-бавни, затова се наложи да сменим и схемата, защото загубихме средата на терена. Защото има едно правило, ако не можеш да спечелиш, по-добре да не загубиш мача“, сподели треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след срещата.


image0 (9K)