Червеногушата гъска Брент и белоглавият лешояд събудиха интереса на децата

ЗАРАТА: Макетите на червеногушата гъска Брент и белоглавият лешояд събудиха интереса на децата и ги приканиха да се включат в арт работилничките на щанда на Зелени Балкани вчера

На 1-ви юни бяхме част от цветния детски празник, организиран от Община Стара Загора, отдел „Култура и туризъм“.

На празника на децата парк „Пети октомври“ се превърна в пъстра сцена, огласяна от детски песни и смях. Слънцето прогони сивите облаци и децата на Стара Загора имаха възможността да се забавляват и да научат нови неща.

Макетите на червеногушата гъска Брент и белоглавият лешояд събудиха интереса на децата и ги приканиха да се включат в арт работилничките на щанда на Зелени Балкани. Заедно редихме пъзели, оцветявахме, изрязвахме и играхме на игра за памет с видовете от Натура 2000. Докато се забавляваха децата научиха много за защитените видове и техните местообитания от екологичната мрежа Натура 2000. Разбраха колко ценни са лешоядите, с какво се хранят прилепите и колко са полезни, научиха за дългите пътешествия и премеждия на червеногушата гъска, изрязвайки и оцветявайки нейния силует. Играта за памет им показа още много защитени видове, a нашият екип с радост отговори на всички детски въпроси, разказват страхотните представители на „Зелени Балкани“ на празника.

„Благодарим на Община Стара Загора, отдел „Култура и турзъм“ за поканата да се включим в празника, за гостоприемството и перфектната организация!“ – казват от „Зелени Балкани“. На тях пък им благодарят децата на Стара Загора!


image0 (9K)