Четирима в „Шкода“ катастрофираха. Две жени са с тежки наранявания в УМБАЛ – Стара Загора

Четирима в „Шкода“ катастрофираха. Две жени са с тежки наранявания в УМБАЛ – Стара Загора. От двамата мъже водачът е по-тежко ранен

На 09.08.2019 г., около 12.50 ч., по АМ „Марица“, 0+500 км., в посока гр. София се е движил л.а. „Шкода“, управляван от 50-годишен мъж, с возещ се на предна дясна седалка 27-годишен мъж и возещи се на задна седалка 24-годишна жена и 51-годишна жена – всички от турски произход, живущи във ФРГ.

Поради движение с несъобразена с пътната обстановка скорост, водача губи контрол над автомобила, напуска пътното платно от дясно по посока на движението си, блъска се в предпазна мантинела, преминава през нея и пада в отводнителна канавка. В следствие на ПТП 24-годишния мъж получава натъртвания в областта на дясно рамо и десен крак, прегледан и освободен,опасност за живота. Водачът получава порезна рана на сухожилие на ляв крак, порезна рана на левия прасец и счупен пети гръбначен прешлен, 24-годишната жена получава множество наранявания по лицето, две счупени ребра от лява страна, счупен ляв крак, счупен таз, а 51-годишната жена получава счупване на ляв глезен, счупени ребра от двете страни, кръвоизлив в бял дроб, разместване на шийни прешлени. Всички са оставени за наблюдение и лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство, който е отчел отрицателна проба. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343 от НК.


image0 (9K)