Читатели на ЗАРАТА, от днес всеки ден в 10 Общината ще работи по сигналите ви до кмета

Вчера след обяд ЗАРАТА пусна новата си, съвместна с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, рубрика: „Подай сигнал до кмета“. Натискането на бутона с името на рубриката вдясно, точно под главата на сайта, води до подаване на вашия сигнал за нередности едновременно в редакцията на нашата Информационна агенция и до личния e-mail на кмета. Още в първите часове бяха подадени  22   сигнала на граждани. Рубриката е по идея на г-н Тодоров, който се обади, за да уточни, че сигналите във всички сфери ще се обсъждат на оперативка на общинската администрация всеки ден в 10 часа с участието на представител на ЗАРАТА. Изключение ще бъдат сигналите за нередности и слабости в ремонтните работи по пътища, улици, тротоари, строителство – те ще се объждат веднъж седмично директно с участието на фирмите-изпълнители на ремонтните работи, за да могат изпълнителите лично да се запознават с пропуските си и веднага да имат възможност да отговорят кога ще ги отстранят, за своя сметка, разбира се.

С тази абсолютно новаторска практика, местната власт в Стара Загора е единствената в страната, а може би и в света(до момента не сме открили друг подобен случай), влизаща в ежедневна пряка връзка с всеки конкретен гражданин, а ЗАРАТА е единствената медия, осъществяваща тази връзка за реално и почти моментално решаване на проблемите. След оперативката в 10 часа днес, старозагорци ще получат чрез нас информацията кой, кога и къде ще реагира по отстраняване на проблемите, посочени в сигналите.

Бутонът „Изпрати сигнал до кмета“ е вашата възможност за пряко участие и контрол в управлението и стопанисването на родното ви място.


image0 (9K)